یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

با توجه به انحرافاتی که در عرصه سنجش دینداری به وجود آمده باید در این زمینه از ظاهرگرایی پرهیز شود

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین آذربایجانی در نشست ملاحظات دینی سنجش دینداری که در مرکز همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد،‌ضمن اشاره به برخی آیات قرآن و روایات ائمه معصوم(ع) در عرصه سنجش دینداری، به برخی شبهه‌ها در این عرصه پاسخ داد.

قائم‌مقام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه درباره الزامات سنجش دینداری اظهار کرد:‌ دراین عرصه باید بدانیم که دین، امری واحد نیست، بلکه ذومراتب است. همچنین در این عرصه باید به ابعاد و ساحت‌های مختلف دینداری توجه نمود و با علائم دینداری، دینداری حقیقی را از غیر حقیقی آن جدا نمود.

در ادامه حجت‌‌الاسلام پیروزمند از اساتید حوزه و دانشگاه نیز با تأکید بر این که بسیاری از جنبه‌های دینداری، در عرصه اجتماعی مطرح می‌شود،‌ درباره ضرورت سنجش دینداری خاطرنشان کرد: اگر این سنجش به وجود نیاید،‌ حکومت اسلامی، توان آسیب‌شناسی، هدایت و کنترل و ارزیابی و بازخرد‌گیری را نخواهد داشت.

این استاد حوزه با بیان این که برای این سنجش، نیاز به ترکیبی از نقل، عقل و تجربه وجود دارد، اظهار داشت: نقل، معیارهایی به ما می‌دهد که ما به وسیله آن می‌توانیم شاخص‌ها و معیارها را برای سنجش به دست آوریم و در نتیجه‌، این شاخص‌ها را نظام‌مند و موضوع‌بندی می‌کنیم.

وی افزود: از عقل باید کمک بگیرم تا معیارهای شرع  را به شاخص‌های عملی تبدیل کنیم. این بر اساس تعاریف و قیودی  می‌باشد که شرع قرار داده است. بنابراین، برای تعیین شاخص‌ها، عقل نیز باید به کار گرفته شود.

این استاد حوزه و دانشگاه،‌ تجربه را جزئی دیگر در تهیه شاخص‌های دینی،‌ برای سنجش دینداری برشمرد و گفت:‌ پس از نقل و عقل، برای به دست آوردن شاخص‌هایی کامل و دینی،‌ نیاز به تجربه است که با مطالعات میدانی، آزمون معادله‌ها و شاخص‌ها و بازخردگیری به دست می‌آید.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha